OVER ONS

Visser Leeuwarden is in 1910 opgericht door Gerben Visser. Als Visser Wagenmakerij richtte het bedrijf zich voornamelijk op de productie van koetsen en sjezen. Toen het gemotoriseerd vervoer in Nederland toenam, groeide Visser uit tot een bouwer van autobussen, ambulances en brancardsystemen. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw ontwikkelde het bedrijf zich meer en meer tot een specialist in hulpverleningsvoertuigen.

AL MEER DAN 100 JAAR KLANTSPECIFIEKE PRODUCTEN OP MAAT

Visser Leeuwarden heeft in meer dan 100 jaar bestaan een excellente reputatie opgebouwd als producent van kwalitatief hoogwaardige ambulances, defensie-, politie– en lichte brandweervoertuigen. Wij zijn in Nederland marktleider op het gebied van ambulancebouw en speciale voertuigen voor de brandweer. Maar daarnaast houden we ons ook intensief bezig met de ontwikkeling en inrichting van voertuigen voor defensie en speciale projecten. Wij zorgen er voor dat u veilig, goed en met trots uw werk kunt doen.

Ons bedrijf ontwikkelt en produceert in nauwe samenwerking met de klant specifieke producten op maat. Denk daarbij aan bijvoorbeeld ambulanceboten, commandowagens, duikteambusjes en de inbouw van elektronica.

INTERNATIONAAL

Inmiddels is ons bedrijf gegroeid naar vele tientallen medewerkers, verdeeld over de afdelingen verkoop, engineering, productie en service. Visser Leeuwarden is onderdeel van het internationaal opererende Albert Ziegler GmbH en partner van het Duitse Ambulanz Mobile, waarmee het kan steunen op een toonaangevende technologiecluster in hulpverleningsvoertuigen.

Duurzaamheid

Visser streeft bij het ontwikkelen en produceren van haar producten naar het minimaliseren van de negatieve effecten op het milieu. Het interieur van onze voertuigen wordt opgebouwd uit volledig recyclebare ABS wandpanelen en Vekaplan kasten. ABS is een thermoplastisch materiaal dat eenvoudig kan worden gerecycled door opnieuw te verwarmen. Bovendien is ABS zeer stootvast en goed bestand tegen chemische middelen en zeer breed toegepast in de automotive industrie. Vekaplan panelen zijn licht in gewicht en gevormd uit recyclebaar PVC als basismateriaal. Ook dit is zeer goed chemisch bestendig en PVC heeft een lange levensduur en kan worden gerecycled doordat het tot 7 keer kan worden hergebruikt, zonder kwaliteitsverlies.

Naast het gebruik van duurzame materialen ontwikkelt Visser haar voertuigen bovendien zo licht mogelijk om zo het CO2 verbruik terug te brengen. Goed voor het milieu, veiligheid en verbruikskosten!

Verder levert Visser speciale voertuigen op basis van electrische en hybride voertuigen. Voorbeelden daarvan zijn Piket auto’s en OVD voertuigen (zie foto). Vraag naar onze mogelijkheden op het gebied van elektrische voertuigen!

ONZE CONTACTPERSONEN

Marin Schouten

Directeur
+31 (0) 58  213 45 55
marin.schouten@visser-leeuwarden.nl

Gerard Buring

Key Accountmanager
+31 (0)6 100 59 566
gerard.buring@visser-leeuwarden.nl

Johan Boorsma

Manager service & onderhoud
+31 (0)582 948 998
johan.boorsma@visser-leeuwarden.nl

Jelmer Postma

Manager Operations
+31 (0)6 112 23 575
jelmer.postma@visser-leeuwarden.nl

Kristian Venema

Key Accountmanager
+31 (0)6 155 06 23
kristian.venema@visser-leeuwarden.nl

Taeke de Jong

Manager engineering
+31 (0)6 15 920 243
taeke.dejong@visser-leeuwarden.nl

CONTACTGEGEVENS

Brailleweg 7
8912 BL, LEEUWARDEN
info@visser-leeuwarden.nl
Telefoon: +31 (0)58 – 213 45 55

CERTIFICERINGEN

Carrosserienl-Nederlandse-Voertuigindustrie

NEEM DIRECT CONTACT OP

  Aan:

  Uw Naam (verplicht)

  Uw E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Bericht (verplicht)

  Wij maken u erop attent dat wij de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zullen verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en uw rechten naar de op onze website opgenomen privacyverklaring.


  Nieuwe locatie