Meer dan 100 jaar
Visser Leeuwarden

Visser Leeuwarden is in 1910 opgericht door Gerben Visser. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw ontwikkelde het bedrijf zich meer en meer tot een specialist in hulpverleningsvoertuigen.

Scroll door het verhaal
Visser Logo 1910
1910

De oprichting

Gerben Visser startte als 22-jarige jongeman in 1910 zijn bedrijf als wagenmaker waar hij Sjezen, Hooiwagens Handkarren, Tilbury’s maakte.

Visser Leeuwarden Historie Naam
1916

Overname Wagenmakers Radersma

In 1916 kocht hij het Wagenmakers bedrijf van de toen 75-jarige Radersma op de hoek bij de Vrouwenpoorts brug in Leeuwarden.

Visser Historie Ambulance
1948

Productie ziekenwagens

De echte groeispurt kwam na de Tweede Wereldoorlog, toen in 1948 de 3 zonen Gosse, Rients en Heerke het bedrijf van hun vader overnamen en zich gingen toeleggen op de productie van Ziekenwagens met inbouw van verende brancards, Schooltandarts wagens, Röntgenwagens en Medische voertuigen. Ook was er belangstelling vanuit het Buitenland en ging men exporteren naar Israël, Indonesië, Saoedi Arabië en België.

Start Up Visser Brancards
1955

Start-up Visser brancards

Focus op ambulances; start-up van Visser brancards.

Visser Historie Edisonstraat
1967

Nieuwbouw Edisonstraat

Door de groei moest er worden uitgebreid en er waren geen mogelijkheden aan de Pierpander- en Tramstraat, dus ging men in 1967 nieuw bouwen aan de Edisonstraat 16 in Leeuwarden.

Visser Historie Introductie Ambulance
1996

Introductie ambulance

Introductie van de nieuwe Visser ambulance op basis van een Mercedes-Benz E-klasse.

Visser Historie Iso 9001
1998

Certificiering

ISO 9001 certificering

Visser Historie Overname Ziegler
1999

Overname ZIEGLER

Visser Carrosserie is niet meer een familie bedrijf maar is overgenomen door de ZIEGLER Brandweertechniek Holding.

Foto van blast-proof wapensteun in actie.
2003

Nieuwe samenwerkingen

Aflevering van het eerste Boxer Pantserwielvoertuig voor de NL landmacht in samenwerking met Stork PWV en Ginaf Trucks Veenendaal.

Visser Historie Ambulanz Mobile
2005

Start dealerschap Ambulanz Mobile

Start dealerschap Ambulanz Mobile. Visser Leeuwarden is sinds 2003 partner en daarmee dealer van de producten van Ambulanz Mobile te Schönebeck (D), verantwoordelijk voor hoofdzakelijk de markt in Nederland, België en Luxemburg. Ambulanz Mobile is binnen Europa een toonaangevende bouwer van ambulance- en hulpverleningsvoertuigen.

Visser Historie Engineering Commando Elw2
2008

Start van Engineering & Prototype afdeling

De afdeling Engineering ontwikkelt nieuwe producten, visualiseren en zien toe op de opbouw van speciale projecten. De engineering afdeling werkt met een 3D CAD system (Pro/Engineer Wildfire 2.0).

Visser Leeuwarden vlaggen
2013

Overname CIMC – ZIEGLER Group

ZIEGLER wordt overgenomen door het beursgenoteerde CIMC (China International Marine Containers) Group, een zeer kapitaalkrachtige multinational.

ELW 2
2015

Levering Mobiele Commando Unit

Levering van eerste Mobiele Commando Unit (ELW1 en ELW2) voor de Duitse Markt.

Visser Historie Nieuwbouw Brailleweg
2021

Nieuwbouw Brailleweg

Nieuw gebouw aan de Brailleweg 7 te Leeuwarden – ingericht op een efficiënte lijnproductie en daarmee voorbereid op groei en op de toekomst.