FLF Z6 Hybrid

We provide security.

Onze brandweervoertuigen
Meer informatie Wilt u meer informatie over onze brandweervoertuigen? Of heeft u vragen? Neem dan contact op en met Gerard Buring of vul het contactformulier in. Wij streven ernaar aanvragen binnen 24 uur te beantwoorden.
Logo van Visser Leeuwarden op een betonnen muur Gerard Buring Key Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Licht concept

  De krachtige en tegelijkertijd
  uiterst efficiënte LED
  verlichtingstechnologie genereert
  een indrukwekkende hoeveelheid
  licht. Dankzij het ontwerp en de
  plaatsing trekt u onmiddellijk de
  aandacht van de overige
  weggebruikers, kortom; we
  provide security.

  • Aerodynamica
  • Innovatief
  • Connected
  • Zuinig
  Een rijdende Visser Leeuwarden brandweervoertuig met zwaailichten uit. Een rijdende Visser Leeuwarden brandweervoertuig met zwaailichten aan.
  Top Integro

  Met onze Top Integro ontwerp zijn wij voorbereid op de toekomst en klaar om de wereld van connectiviteit te betreden.

  Naast het leveren van een modulair en state of the art lichtconcept dragen wij op deze manier ook nog eens bij aan een beter milieu. De nieuwe Top Integro bespaart tot wel 5.000 kg CO2-besparing Elke kilo gewichtsbesparing en optimale aerodynamica verminderen ook de CO2-uitstoot.

  Stadsverkeer, maar ook geplande zorg en spoedritten spelen het voertuiggewicht en de aerodynamica een belangrijke rol door veelvuldig optrekken en remmen. De Top Integro bespaart tot wel 5.000 kg CO2 bij een kilometerstand van 250.000 km in vergelijking met technologie van voorgaande lichtconcepten.

  Visser Ambulance Lichtconcept

  Bovendien hebben deze voorgaande lichtunits van de oudere generatie ca. 8% meer brandstof nodig dan de aerodynamisch en structureel geoptimaliseerde Top Integro lichtconsole. De TCO (Total Cost of Ownership) zal hiermee aanzienlijk naar beneden gaan.

  De Top Integro is gemaakt van lichtgewicht ABS-kunststof en zijn voorzien van heldere kappen met meerdere optionele mogelijkheden afhankelijk van gestelde normering in het land waar het voertuig dienst gaat doen. Hierdoor onderscheiden wij ons van concurrerende aanbieders. Het ABS-kunststof is niet alleen licht, maar bestaat uit 100% recyclebare materialen. Aan de voorkant springt meteen de het platte design, de dominant aanwezige powerflitser en de gestroomlijnde zijflanken van de console in het oog. De moderne vorm drukt vooral één ding uit: dynamiek!

  De achterste dakconsole is gelijk aan de voorzijde en aerodynamisch ontworpen, daarnaast geeft dit het voertuig een innovatieve uitstraling. De verlichtingstechniek van de Top Ingro bestaat uit lichtgevende dioden en is daarom bijzonder zuinig en duurzaam. De uitgesproken helderheid garandeert een hoog signaaleffect. De opstelling van de afzonderlijke LED-modules zorgen ervoor dat het voertuig in alle situaties zijn zichtbaarheid kracht en helderheid bijzet en daarbij in een vroeg stadium wordt herkend, ongeacht de richting van waaruit het nadert.

  Meer over dit onderwerp?
  Daarom een ZIEGLER

  ZIEGLER biedt het beste en meest
  concurrerende portfolio op het gebied
  van brandbestrijding. Ons voornaamste
  doel is het beschermen van de
  openbare veiligheid

  Weiter zu ZIEGLER Weiter zu ZIEGLER
  • 40 jaar competentie en genootschap

   Sinds 40 jaar zijn wij partner van de brandweer. Wij weten precies wat er nodig is. Keer op keer maken we gebruik van onze ervaringen, om met praktische innovaties het werk van de brandweer gemakkelijker en veiliger te maken.

  • Kwaliteit uit eigen huis

   Van het kleinst denkbare aanhangertype tot de meest geavanceerde crashtender: Wij bieden het volledige assortiment van voertuigen. Wie voor Ziegler kiest, krijgt een volledig pakket: cabine, opbouw, pompen en bepakking uit eigen huis. Dit alles in gecertificeerde ZIEGLER kwaliteit.

  • Innovatieve technologieën

   Bij alles wat wij doen, zorgen wij er voor dat het overeenkomt met onze merkbelofte. Innovaties en ontwikkelingen, alles bij en van ZIEGLER gaat het om de veiligheid. Geen dag-tot-dag ervaring is te veel gevraagd en geen enkel detail is weggelaten.

  Z-Control
  Z-Control Benchmark voor besturingsystemen
  Z-Connect
  Z-Connect Digital oplossingen voor hulpverleningsdiensten
  Duikstoelen in de binnenkant van een brandweervoertuig.
  Ergonomische Taucherstühle Ergonomische duikstoelen
  Een render van het VB-Fullair systeem dat wordt gebruikt in de hulpverleningsvoertuigen.
  Full-air suspension system Volledige luchtvering
  Verbonden technologie

  Technologie is nauw verbonden aan techniek, is nodig om nieuwe technische oplossingen en producten te ontwikkelen en te verbinden. Wij geloven dat dit nog veel belangrijker dan het vandaag de dag al is en bieden daarmee vele mogelijkheden.

  Z-Control

  De medewerkers op het voertuig kunnen alle belangrijke functies monitoren en bedienen via het Z-Control paneel, dat draaibaar is en op het dashboard is gerangschikt. De ergonomisch ontworpen bedieningspanelen zijn duidelijk en netjes gerangschikt.

  Het Z-Control bedieningspaneel overtuigt met zijn zeer duidelijke en gebruiksvriendelijke structuur. Op het Z-Control paneel heeft de gebruiker alle functies in één oogopslag.

  • Identieke gebruikersinterface voor alle voertuigen en componenten van de ZIEGLER-groep: Van Ambulances tot brandweervoertuigen en alles daar tussen in.
  • Veilige bediening, handschoenvriendelijke en intuïtieve gebruikersbegeleiding (door middel van lichtkleur- en lichtanimatie): alleen de functies die kunnen worden geactiveerd, zijn zichtbaar op de interface.
  • Assistentiesysteem voor waarschuwingen, fouten, statusweergaven en andere informatie.
  • Trainingsmodus mogelijk – het hele systeem (het voertuig) kan optioneel worden ingesteld op de trainingsmodus en de gebruiker kan bijvoorbeeld een gesimuleerde situatie uitvoeren.
  • De behuizing bestaat uit elk één geheel. Daarom zijn de bedieningseenheden absoluut waterdicht in zowel verticale als horizontale posities.
  • Maximale flexibiliteit in de combinatie van functies door middel van modules die afzonderlijk kunnen worden gecombineerd in verschillende behuizingen of in bedieningspanelen. Deze kunnen worden gebruikt in standaard of speciale voertuigen.
  • Nieuwe serie mobiele besturingseenheden zijn op verschillende manieren beschikbaar op producten en voertuigen.
  • Ergonomische bevestigingen om ervoor te zorgen dat de bedieningseenheid comfortabel in de hand ligt.
  • Geïntegreerde telematicafunctie voor toekomstige toegang tot alle belangrijke gegevens.
  • Flexibel uit te breiden volgens de eisen van de klant – indien nodig kunnen veel functies later worden gewijzigd, uitgewisseld of toegevoegd.
  Meer over dit onderwerp?
  Z-Connect

  In samenwerking met ZIEGLER biedt u Visser u digitale hulpconcepten. Met het nieuwe, eigen systeem Z-Connect heeft ZIEGLER marktklare connectiviteit (telematica, gateway en IoT- mogelijkheden) ontwikkeld voor producten en voertuigen. Nu kan Visser geleidelijk digitale diensten aanbieden, waarvan de functies voortdurend worden uitgebreid, maar ook - en dit is bijzonder belangrijk - een interface met alle gangbare industrieplatforms en dienstverleners.

  Met Z-Connect brengt Visser zijn volledige knowhow naar de industrie en biedt een systeem dat de bruikbaarheid, bediening en gebruiksvriendelijkheid voor hulpverleningsdiensten garandeert. Voor het eerst zijn onze voertuigen, apparatuur en mensen allemaal centraal verbonden De producten die wij toepassen zijn speciaal ontworpen voor fabrikanten van hulpverleningsvoertuigen, leveranciers van reddingsmiddelen en leveranciers van operatie specifieke software. Daarnaast leveren wij fabrikant onafhankelijke oplossingen voor organisaties met beveiligingstaken en voor regionale en nationale overheden.

  Samen met onze leveranciers zetten wij Z-Connect de IMBOS-cloud op: een neutraal en open cloud platformconcept dat dient als de belangrijkste bron van informatie voor autoriteiten en organisaties, waaronder voertuiggegevens, hulpdiensten, apparatuur en slachtoffers. Het biedt een real-time locatie en identificatie gecombineerd met achtergrondinformatie. Bovendien zijn er tal van functies, diensten en uitbreidingen beschikbaar.

  Fleetmanagement systeem
  Hoogwaardig, industrieel hard- en softwaresysteem met de hoogste veiligheidsstandaard in de automobielsector: transmissiesnelheid, connectiviteit, 5 G, cloud gebaseerd.

  Klaar voor elke uitdaging
  Technologie uit de bedrijfswagenbranche ontmoet de technische expertise van hulpverleningsdiensten. Gebruiksvriendelijkheid en een gemakkelijke gebruikerservaring voor kleine en grote beheertaken van de dagelijkse routines van aanwezigheid, waarschuwing, bediening tot debriefing en onderhoud. Ons systeem verbindt producten, voertuigen, apparaten, patiënten en operatiekrachten, schaalbaar en aanpasbaar.

  Onuitputtelijke diversiteit
  Aansluiting op een open platformsysteem met toegankelijke interfaces, interdisciplinair en multidisciplinair in het belang van het waarborgen van de openbare veiligheid.

  Voertuigmanagement
  Binnen de module worden de signalen en meldingen van uw voertuig omgezet en dienovereenkomstig weergegeven in het voertuigmanagement framework. Hierdoor zal de applicatie signalen verwerken en functionaliteiten bieden voor uw dashboard of API-interfaces.

  Rapportage
  Op maat gemaakte rapporten van het fleetmanagement systeem

  Alert & push messages
  Verstuur data en informatie over kritische situaties direct naar de eindgebruiker

  Ingepland onderhoud
  Ontwikkel je eigen ingeplande onderhoud’s applicaties

  Pro analytics
  Ontvang aangepaste rapporten en dashboards voor uw voertuig, onderdeel of controle systeem.

  Meer weten over dit onderwerp?
  Ergonomische duikstoelen

  Visser Leeuwarden heeft een eigen RDW goedgekeurde ergonomische duikstoel ontwikkeld met een ademluchtbeugel geschikt voor onder andere de Interspiro MKII 2× 4 duikstoel.

  Duikstoelen in de binnenkant van een brandweervoertuig.

  Klembeugel:
  De cilinders worden aan de bovenzijde gefixeerd door middel van een klembeugel die wordt ontgrendeld door een elektrisch bedienbare sluiting. Daarna gaat met behulp van de gasveerconstructie de klembeugel naar boven.

  Lendesteunen:
  Om het comfort van de duikstoel te vergroten heeft deze twee lendesteunen. Dit bevordert de veiligheid en het zitcomfort wanneer er geen duikstoel in de houder wordt geplaatst.

  Opklapbare zitting:
  De duikstoel is voorzien van een opklapbare zitting waardoor spullen in het onderstaande kunststofkrat eenvoudig te pakken zijn.

  Schouderharnassteun:
  Om een duikharnas eenvoudig aan te trekken kan de Visser Leeuwarden duikstoel optioneel worden voorzien van twee opklapbare
  schouderharnassteunen.

  Verstelbare hoogte:
  De duikstoel is voorzien van een in hoogte verstelbare lineaire stappenmotor met een maximale hoogte van 300 mm. Het voordeel is dat de duiker op iedere gewenste hoogte zittend het duiktoestel kan aantrekken zonder moeilijke manoeuvres te hoeven uitvoeren.

  Ademluchtbeugel
  De ontwikkelde en goed gekeurde Dekra ademluchtbeugel voldoet aan de Europese richtlijn EN 1846-2. De ademluchtbeugel is bijzonder gebruikersvriendelijk en bestaat aan de onderzijde uit een kunststof monoblok geschikt voor o.a. Interspiro MKIII en Dräger PSS Dive duiktoestellen en voor o.a. duikcilinders 2× 4 / of 1× 6 liter.

  Meer weten over dit onderwerp?
  Full-air suspension system

  Hulpverleningsvoertuigen moeten personen en materiaal snel en veilig binnen de wettelijke aanrijtijden kunnen vervoeren. Een Full-air suspension zorgt voor snelle en veilige ritten door een hoge voertuigstabiliteit, uitstekend rijcomfort en een optimale wegligging.

  Een render van het VB-Fullair systeem dat wordt gebruikt in de hulpverleningsvoertuigen.

  Volledige luchtvering is namelijk een automatische, regelbare oplossing voor een veerprobleem, waarbij de bestaande blad- of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem. Dit systeem omvat onder andere luchtbalgen, schokdempers, hoogtesensoren, een compressor en een elektronische regeleenheid.

  Het luchtveersysteem filtert als het ware de oneffenheden uit het wegdek, waardoor het rijcomfort toeneemt.

  De rijhoogte is de meest optimale hoogte voor comfort en stabiliteit. De wegligging en stabiliteit van het voertuig worden verbeterd, wat de veiligheid ten goede komt. Als het voertuig stilstaat (in een aantal gevallen met aangetrokken handrem), is het mogelijk de instap te verhogen of te verlagen voor eenvoudig in- en uitstappen.

  Meer weten over dit onderwerp?
  ELW 2 Commando

  Maximale kwaliteit en innovatie

  Interieur

  De opbouw en inrichting van het voertuig worden samengesteld op basis van uw wensen. De productportfolio van brandweervoertuigen van Visser Leeuwarden breidt zich daardoor voortdurend uit.

  Visser Leeuwarden Sprinter
  Spuitvloer

  Spuitvloer van Polyurethaan. Duurzaam en slijtvast. Waterdicht voor eenvoudige reiniging met een opstaande rand. Geïntegreerde antislib structuur voor een veilig gebruik onder alle omstandigheden.

  Meer weten over dit onderwerp?
  Inrichting materieelruimte

  De materieelruimte wordt klant specifiek ingericht op basis van de door de klant gebruikte materialen.

  Deze materialen worden o.a. bevestigd met het in hoogte verstelbare Ziegler aluminium stelprofiel. Deze verstelbare inrichting laat te allen tijde wijzigingen toe. Als na enkele jaren mocht blijken dat nieuwe bepakkingsdelen moeten worden opgenomen in de standaard voertuigbepakking, is een nieuwe indeling zonder ingrijpende maatregelen te realiseren

  Meer weten over dit onderwerp?
  ARBO ladderrek

  Visser heeft eigen lichtgewicht elektrische mechanische en een handmatige ARBO ladderrekken ontwikkeld voor het eenvoudig opbergen van een ladder.

  Meer weten over dit onderwerp?
  Lichtmast

  Daarnaast kan de materieelruimte worden voorzien van een pneumatische lichtmast met een elektrische bedienbare draai kantelunit. Zo’n lichtmast is bijvoorbeeld eveneens voorzien van een 200 Watt LED werklamp.

  Meer weten over dit onderwerp?
  Visser Leeuwarden entwickelt und produziert hochwertige Feuerwehrfahrzeuge. Wir tun dies auf innovative Weise und nach den neuesten Qualitäts- und Sicherheitsanforderungen. Gerard Buring