Vacature: Ondernemende Inkoper

Ondernemende Inkoper

“Verbindende en resultaatgerichte inkoopprofessional handelend vanuit ondernemerschap met inlevingsvermogen en gezonde dosis lef en humor”

Organisatie

In ruim 100 jaar heeft Visser Leeuwarden (Visser) een excellente reputatie opgebouwd als producent van kwalitatief hoogwaardige ambulances en defensie-, politie– en lichte brandweervoertuigen. In Nederland is Visser marktleider op het gebied van ambulancebouw en speciale voertuigen voor de brandweer. Ze maakt onderdeel uit van het internationaal opererende Albert Ziegler GmbH & Co.

Visser staat voor noordelijke nuchterheid, kwaliteit, flexibiliteit, veiligheidseisen en innovatie. Inmiddels is de organisatie doorgegroeid naar meer dan 80 medewerkers, verdeeld over 2 locaties in Leeuwarden. Haar ambitie om alle bedrijfsactiviteiten op 1 nieuwe, state-of-the-art locatie in Leeuwarden onder te brengen, zal binnen afzienbare tijd worden gerealiseerd. Met dit boeiende vooruitzicht en afwisselende speelveld ligt er een prachtige uitdaging in het verschiet voor een enthousiaste Ondernemende Inkoper.

Missie, duurzaamheid en uitdaging

Het is de missie van Visser om er als producent voor te zorgen, dat alle medewerkers van haar maatschappelijke afnemers veilig, goed en met trots hun werk kunnen doen: “Your work, our care”! Daarbij hanteert zij duurzaamheid. Bij het ontwikkelen en produceren van voertuigen streeft zij naar het minimaliseren van negatieve effecten op het milieu. Het interieur van voertuigen wordt opgebouwd uit volledig recyclebare wandpanelen en kasten met behoud van kwaliteit en veiligheid. Naast het gebruik van duurzame materialen, ontwikkelt Visser voertuigen zo licht mogelijk om het CO2-verbruik terug te brengen. Dit is goed voor het milieu, de veiligheid en de verbruikskosten.

Gezien de huidige ontwikkeling en verdere professionalisering van Visser is de behoefte ontstaan aan overstijgende inkoop. Vanuit een integrale en toekomstgerichte visie op de bedrijfsactiviteiten is veel synergie en efficiency te behalen ten aanzien van intensieve samenwerking en verbeterde afspraken met leveranciers. Het is de uitdaging voor inkoop om hierin het verschil te maken en een structurele besparing te realiseren. Is dit jouw “cup of tea”, dan ben je mogelijk de Ondernemende Inkoper die Visser zoekt. Lees dan snel verder!

Hoe ziet je afdeling eruit en wie zijn je collega’s?

>> Het team bestaat op dit moment uit 2 Productieleiders, 4 Projectleiders, 7 Werkvoorbereiders en 1 Logistiek Coördinator, en maakt onderdeel uit van de afdeling Operations. De Manager Operations is je leidinggevende. Het is een gedreven team, waarin op basis van korte lijnen wordt samengewerkt;
>> Momenteel is de organisatie bezig met een verbeterslag om te komen tot een volgende stap in de professionalisering van alle bedrijfsactiviteiten. Daarin is de rol voor inkoop essentieel. 

Waar ga je mee aan de slag?

>>  Je gaat in deze zelfstandige en uitdagende functie aan de slag in een steeds sneller veranderende en innoverende wereld van ambulances en hulpverleningsvoertuigen;
>>  Je bent de drijvende kracht en het aanspreekpunt in de professionalisering van de invulling van de rol van inkoop binnen en buiten de organisatie;
>>  Je realiseert een gezamenlijke ‘roadmap’ met benodigde inkoopacties op korte en (middel)lange termijn voor de interne organisatie en externe relaties/partijen;
>>  Je realiseert intern en extern het inkoopbeleid qua vaste, variabele en nieuwe leveranciers;
>>  Je pakt de verantwoordelijk richting leveranciers ten aanzien van beoordeling, relatiebeheer, (contract)afspraken, segmentatie, category management en supply chain management. 

Wat verwacht Visser van je?

>>  Je hebt een vakgerichte, afgeronde opleiding op tenminste HBO-niveau;
>>  Je beschikt over een afgeronde opleiding NEVI-1 en NEVI-2 of 3 is een pre;
>>  Je beheerst naast de Nederlandse taal ook de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift;
>>  Je beschikt over voldoende relevante kennis en werkervaring als inkoopprofessional;
>>  Je hebt affiniteit met techniek, productie, projecten en voertuigen (automotive);
>>  Je hebt visie op inkoop en bent overstijgend qua inkoopexpertise;
>>  Je bent verbindend qua samenwerking met relaties en partijen (in- en extern);
>>  Je hebt uitstekende onderhandelingsvaardigheden en bent resultaat- en doelgericht;
>>  Je kunt goed uit de voeten met ERP-systemen;
>>  Je bent nauwkeurig, analytisch sterk en lekker ondernemend;
>>  Je hebt een goed inlevingsvermogen en bent organisatiesensitief (in- en extern);
>>  Je bent een no nonsens en toegankelijk persoon;
>>  Je bent zowel zelfstandig als een teamspeler;
>>  Je bent proactief, enthousiast, energiek en neemt initiatief;
>>  Je bent situationeel sterk en acteert op alle niveaus (in- en extern);
>>  Je brengt een gezonde dosis lef en humor mee.

Wat mag en kun je verwachten van Visser?

>>  Visser kent een informele en plezierige sfeer, waarin door medewerkers met grote betrokkenheid kwalitatief hoogwaardige producten worden geleverd;
>>  Er is voldoende ruimte voor persoonlijke groei, ontwikkeling en opleiding;
>>  Een goed marktconform salaris, mede afhankelijk van kennis en ervaring die je meebrengt;
>>  Tevens is er een marktconform pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden;
>>  Het betreft een aanstelling van 1 jaar met de intentie tot een vast dienstverband.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over de functie en organisatie, dan kun je hiervoor direct contact opnemen met Jelmer Postma (Manager Operations) bereikbaar via jelmer.postma@visser-leeuwarden.nl of 06-11223575. Heb je vragen over de procedure en planning, dan kun je direct contact opnemen met Ulrik Rudolphy (Consultant Inextern) via ulrik@inextern.nl of 06-34489554. Deze werving- en selectieprocedure wordt exclusief begeleid door onze partner Inextern. Wil je op prachtige functie solliciteren, dan zien we jouw reactie graag tegemoet via de volgende link: https://www.inextern.nl/vacatures/ondernemende-inkoper/.

CONTACTGEGEVENS

Edisonstraat 16
8912 AW, LEEUWARDEN
info@visser-leeuwarden.nl
Telefoon: +31 (0)58 – 213 45 55

CERTIFICERINGEN

Carrosserienl-Nederlandse-Voertuigindustrie

NEEM DIRECT CONTACT OP

Aan:

Uw Naam (verplicht)

Uw E-mailadres (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Bericht (verplicht)

Wij maken u erop attent dat wij de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zullen verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en uw rechten naar de op onze website opgenomen privacyverklaring.